Mirror (Reflection Problem) 3.0.1v and also in 3.1.0-preview.3+42370

  • Hi team, this mirror reflection problem come with new 3.0.1 update. I dont have this problem with 2.8

    Rendered image with ultra realtime view and HD rendered.JPG




    In the realtime i dont see the lamp, the bed with pillow, sometimes the curtain in the window too. But when i render i can see this BUT the chair still not rendered


    This room have light, ambient light set to 50% and i tried set it to 100% still have a problem. And set to ultra realtime view too.

    Demian Gutberlet

    Edited once, last by ElZoel: Forgot to tell the version not 2.9 but 2.8 have better permormance ().

  • In the very first instance, if you say this behaviour is different in 2.9, can you also give our latest preview a try? If that doesn't help, some comparison screenshots would be great - the quality of our reflections should not be downgraded with 3.0.1 or any other 3.x.x release. Thank you. :)

  • Here is 3.1.0-preview.3+42370 but the problem still existed

    i tried to make a camera close to the mirror everyting okay but the far object as you can see still have a problem.


    my lamp is gone, the half of bad is black, the chair gone too.


    the camera move in front of the mirror everything is okay again, the far object, my bed as you can see bad rendered and the lamp is gone


    i'll roll back to 2.9 and i'll be back again. i dont know if lack of my memory make a problem? i have 8gb RAM and 8gb 1070 NVIDIA GPU RAM, when i use 2.9 version i have 16gb RAM and 8gb GPU RAM, but when i using the 3 version my RAM have a problem and only use one memory that have 8gb. I have not try with RTX option unchecked.

  • Rendered in 2.9 with RTX Off, Upsampling Off, Autoresolution Off, Ambient Light 100%


    The Background is white but rendered in the mirror still have a sky

    The white curtain is darker but yes it is white color (i have light in the room, the ambient light also 100%)

    The flower in fornt of the mirror not 100% rendered


    as you can see the sky not rendered in white backgound in the mirror but in real window i have the white background

    and also another object like lamp or bed and pillow not completed rendered


    the lamp is gone, the bed also not completed rendered





    Here it is a view not from a mirror everything is okay



    ___________________

    Well now i've to roll back to 2.8 version too to test it since when i have 16gb RAM i can open 4 sketchup and 2 Enscape render window plus 1 photoshop :D and everything still done very fast but now i only can open 1 sketchup and 1 render window ;(


    i'll be back with 2.8 version render image later.

  • i do not know this is a bad or a good news, in the 2.8 version surprisingly have almost better rendered ;(

    _____________

    Below the image when i have 16gb RAM 8gb GPU RAM, same preset because i save that.


    and below is now when i have 8gb RAM 8gb GPU RAM and yes still have the same preset setting


    _______________

    Below the image when i have 16gb RAM 8gb GPU RAM, same preset because i save that.


    and below is now when i have 8gb RAM 8gb GPU RAM and yes still have the same preset setting


    this is another test with 2.8v used 8gb RAM and 8gb GPU RAM and only have Enscape render window adn only 1 sketchup too.

    ________

    So i dont know the problem is because my lack of RAM?? But wait may be the problem is from Camera Field of View. i tried play with it when i play with it the pillow in the mirror changing circumstances. I also make sun 0% so i only have artificial and ambient brightnes 100%

    ____

    This is my PC condition now so embarrassing with lack of RAM ;(


    ____

    i'll be back with 3.1.0-preview.3+42370 and the same interior i', still confuse why 2.8 have better reflections although in some situation also nnot have a complete rendered object (texture gone half or full texture gone) i dont know if the darker area have an impact to the texture. As i said i'll be back with 3.1.0v to make a test. If the problem still there, well i have to consider upgrade "again" my RAM in this pandemic situation and have financial problem ;(;(;(

  • ElZoel

    Changed the title of the thread from “Mirror (Reflection Problem) 3.0.1 Update” to “Mirror (Reflection Problem) 3.0.1v and also in 3.1.0-preview.3+42370”.
  • I've upgraded to the latest NVIDIA 1070 GTX GPU driver try everything option in preset settings include on and off RTX option

    and back to try 3.1.0-preview.3+42370 and the problem mirror reflections still there.


    Since i have Win 10 OS that have a latest update version and above minimum vram requirements. Please consider for Enscape dev team to test again the reflections issue.

    1. Mirror Reflections

    2. Background White still have sky if we saw in the mirror

    3. Why in 2.8 version have a better rendered image it must be something out there wrong when you update the code about reflections?

    4. If we see a mirror into the mirror like in my image the reflections the second image is gone (only white)

    5. The proxy object can not be seen in the mirror (i used the tree from Enscape library and spread it in the ground) but i cant see the tree in the mirror.


    The mirror on the wardrobe does not have reflections, the sky still exist if we look into the mirror but i have the white background check.


    i have grass and proxy tree from enscape library you can see it through the window but i can not see my grass and all of tree if we look into the mirror in the wardrobe its only green


    Thankyou and sorry for my english ;( this is not my complain issue, i love Enscape rather than render enggine out there, I rely on this program hoping a lot to be better

  • Thanks a lot for all the renderings and descriptions - and please no worries about your English!


    So, first things first - The behaviour of having only 8GB of RAM available with 3.1 or 3.0.1 may very well play a role when it comes to the reflections being not as detailed and complex. You tried it with only 8GB in 2.8 as well, but it would anyway be great to receive a dedicated feedback report from your machine, perhaps we can identify why you experience this RAM problem. It may be a hardware defect though... do you only run into this problem when using 3.1 / 3.0.1 or is that completely separate? Before hitting "Send" please also include my name or a link to this thread so my colleagues can assign it to me.


    Also, if possible, it would be rather fantastic to receive the project - you could upload it to wetransfer.com and send me a link to it via a DM, confidentially. Then I can also directly and faithfully try to reproduce this issue on my machine with 16GB. :)