No Project is currently Active

REMINDER! If you encounter any issues with Enscape (e.g. crashes, installation problems) or your subscription please reach out to our dedicated support team directly through the Help Center or by using the Support button as detailed HERE! Thank you for your understanding.
  • Hi Enscape,


    Long time lurker, first time posting. I'm having a odd issue in Rhino where most of Enscape's functions are unavailable and greyed out after the render window loads.


    I can:

    orbit around the model, save screenshots, sync the view to rhino, change the time of day.


    I cannot:

    Update the model, update materials, trigger any saved views, access visual settings, export panoramas, export exe.


    When I hover on the visual settings button it says "Unavailabe: Visual Settings are stored within the active CAD project, but no project is currently active." The rhino command line also throws the following when opening the render window:


    2021.06.23 10:45:49.147 -04:00 [9] | WARN | API Error: CreateModelFromGeometry: Invalid parameter (vertexBuffer is NULL or vertexBufferSize is 0)

    2021.06.23 10:45:49.148 -04:00 [9] | WARN | API Error: AddModelInstance: Model does not exist


    Here is where it gets weirder. If I open a new file and copy my geometry, everything works just fine. But as soon as I save, close and reopen the file the problem comes back again. If I want to recreate the problem I literally have to open a new rhino file, make a box, save the file, close and reopen and the enscape window will show as in the attached screenshot.


    Enscape version - 3.0.2 +45914

    Renderer Version - 3.0.2.3 -gda4bb07

    Build date - 5/28/21 15:51 (UTC)


    Rhino

    Version 6 SR34

    (6.34.21034.7001, 2/3/2021)

    Commercial


    Edition Windows 10 Pro

    Version 20H2

    Installed on ‎4/‎19/‎2021

    OS build 19042.1052

    Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.2020.0


    Processor Intel(R) Core(TM) i7-9750H CPU @ 2.60GHz 2.60 GHz

    Installed RAM 32.0 GB (31.8 GB usable)

    Device ID 5661B1BE-B815-498D-9940-3D644565D5FB

    Product ID 00330-51864-69057-AAOEM

    System type 64-bit operating system, x64-based processor

    Pen and touch No pen or touch input is available for this display


    Thank you for your help in advance.

    • Official Post

    zandor16 , welcome to our Forum and thanks for the report, I'm sorry to hear about this behaviour.


    If you have the chance, please first off simply uninstall any version of Enscape currently present on your machine and then re-install Enscape using our latest release installer, this time with Administrator permission as well if possible.


    Should that not help at all, can you check if you can actually send us a feedback report instead? I hope it's not blocked out as well so that this will be possible. If it is not, let me know, please!