AM PM Reversed?

  • This is a new one.. and I can't seem to make it go away.. all my tabs that were set to daytime views all are rendering as nightime. If I switch am and pm the sunlight comes back but reversed. so 10pm looks like 10am and viceversa. I thought reloading enscape would solve but it did not. Any thoughts would be appreciated. I guess I can render 10am as 10 pm for the time being but its really frustrating.

  • Hey dvsone1440 - I can see that my colleague has already responded to you via the case you've submitted to us as well. :)


    Just to sum up what he said again, in case anyone else also stumbles on this thread, please simply check your Geo-Location and Timezone settings in SketchUp to see if both are set correctly - otherwise, if that doesn't explain it, is there perhaps a chance even to send us the project? If so I'll gladly provide an upload link for you, or at the very least we'd like to receive a Feedback report with your log files to check them for any errors.


    Furthermore, can you pinpoint when this problem started to occur? Out of the blue, or after an update to a newer release/preview? Which version of Enscape are you generally running currently?

  • Hi Demian. He suggested the geolocation was incorrect but that was the first thing I checked. You can see here attached it is correct for Downingtown PA where the project is located. However, if you look at the am pm times day night is reversed.


    I was running a bunch of renderings, I had done a few all was fine and I adjusted the time setting in skp to afternoon in one view and it flipped to night. Enscape

    • Version: 3.1.0+51825

    Skp 21.1.299


  • Fyi.. I took an old model of the same project deleted all the entities.. then went to the model that is reversed.. copied all the contents and pasted them into the old now empty model. Am and PM are correct now. So something must be corrupt in that particular model but I cant figure out what.

  • Fyi.. I took an old model of the same project deleted all the entities.. then went to the model that is reversed.. copied all the contents and pasted them into the old now empty model. Am and PM are correct now. So something must be corrupt in that particular model but I cant figure out what.

    That is odd - I will further try to reproduce this myself. In the meantime, can you work again fine like before now that you've copied the content into a new scene? Perhaps you could also send me the "problematic" project file itself so that I can reproduce this directly on my machine as well? Only if it's possible of course.

  • That is odd - I will further try to reproduce this myself. In the meantime, can you work again fine like before now that you've copied the content into a new scene? Perhaps you could also send me the "problematic" project file itself so that I can reproduce this directly on my machine as well? Only if it's possible of course.

    yah its in the dropbox in an earlier comment. Or I can send it if you want to send me a link to upload and yes.. I am just using the new model and all is fine. It literally happened while I had been rendering a bunch of views then I changed the time of day in one of them and it flipped. For all of the views.

  • dvsone1440 , thanks a bunch - pardon me, the Dropbox link is more than sufficant of course, I appreciate it! We're gonna have a look at this accordingly and either get back to you with an explanation as to why this happens, or this may be actually be something we'll have to provide a fix for with a future update so that it doesn't happen again. In any case, thanks a lot again for all the cooperation.

  • No problem. I will be curious if it does the same thing for you or not. My workaround of putting all the content in a new model worked fine so it has to be something corrupt with that model, just no idea what.

    I've had a few weird behaviours with the project itself, alongside some crashes even which should boil down to my machine though - to further troubleshoot this it can't hurt to receive a Feedback report from your machine actually as well just so we can check the log files if required since, at least here on my machine as well, I was not able to reproduce this specific AM/PM reversed problem yet.


    Thank you in advance and gladly let me know once you've submitted it, please also include your name, my name or a link to this thread in the Feedback submission form so that I can find the report right away.

  • I've had a few weird behaviours with the project itself, alongside some crashes even which should boil down to my machine though - to further troubleshoot this it can't hurt to receive a Feedback report from your machine actually as well just so we can check the log files if required since, at least here on my machine as well, I was not able to reproduce this specific AM/PM reversed problem yet.


    Thank you in advance and gladly let me know once you've submitted it, please also include your name, my name or a link to this thread in the Feedback submission form so that I can find the report right away.

    I just sent the logfiles to your attention with a link to this thread.

  • Your timezone is incorrect.
    PA is in Eastern Standard Time noted as UTC -4

    Currently, you have your time zone set as UTC+6 which I believe is Asia - about a 12 hours difference.


    Cheers

    Well, that would certainly do it. I guess I never realized that can be changed independently from the location.


    Thank you.