Weird Graphical Flickering

REMINDER! If you encounter any issues with Enscape (e.g. crashes, installation problems) or your subscription please reach out to our dedicated support team directly through the Help Center or by using the Support button as detailed HERE! Thank you for your understanding.
  • Hi,


    I am using Enscape with Revit 2020. I am using Enscape with the Live Update option turned on. When I am "walking" around my model I see some weird graphical flickering, almost as if the screen / model is vibrating / shaking. I took a video, seen here:

    External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.


    In this file the flickering is not very severe, however I had another recent project where it was extreme, and I had to cut and paste all of the 3d geometry into a new clean revit file to get enscape to stop doing it.


    Appreciate any help.

    • Official Post

    Hey FS_Designer_2021


    thanks a lot for your report! Which version of Enscape are you using?

    If this is Enscape 3.1 and you're running on an RTX graphics card: Does disabling the Nvidia real-time denoiser help with the issue?


    and I had to cut and paste all of the 3d geometry into a new clean revit file to get enscape to stop doing it.

    This could however indicate that it's a problem with the geometry in the project. There's for example one issue, when the geometry is located really far off the origin of the 3d coordinate system, that can lead to precision errors in the rendering calculations. If you can send feedback with log files, our customer service will have a look at those and see if there's any indication in that regard.