Sketchup crash when placing Enscape Assets

Reminder: If you encounter any issues with Enscape (including installation problems) or your subscription please reach out to our dedicated support team directly through the Help Center or by using the Feedback button as detailed here. Thank you for your understanding.
  • We are experiencing an issue on multiple files where Sketchup is crashing while placing multiple assets from the Enscape library. It varies how quickly the crash will occur, but typically after placing 5-10 assets, the Sketchup file creates a bug splat and closes. This has happened on a very simple Sketchup file as well as complex models. Have others experienced this issue? Any advice on cause?

  • Yes, frequenly. I've always had this issue especially with trees. I save often when using Sketchup. Also seems to be a random number of library elements, from a few to a dozen or so, the "bug-splat"

    • Official Post

    We are experiencing an issue on multiple files where Sketchup is crashing while placing multiple assets from the Enscape library. It varies how quickly the crash will occur, but typically after placing 5-10 assets, the Sketchup file creates a bug splat and closes. This has happened on a very simple Sketchup file as well as complex models. Have others experienced this issue? Any advice on cause?

    Yes, frequenly. I've always had this issue especially with trees. I save often when using Sketchup. Also seems to be a random number of library elements, from a few to a dozen or so, the "bug-splat"

    I am sorry to hear about that.


    To further analyze the cause behind these crashes and to let you know why you experience this, please also submit us a Feedback Report (with your log files) as detailed here:

    https://enscape3d.com/communit…sing-the-feedback-button/


    Thank you very much in advance.