Web Standalone not uploading

REMINDER! If you encounter any issues with Enscape (e.g. crashes, installation problems) or your subscription please reach out to our dedicated support team directly through the Help Center or by using the Support button as detailed HERE! Thank you for your understanding.
  • I have figured out what the bug is. I use Enscape in SketchUp, and in SketchUp I used the Geo Location Terrain object, the object is huge.


    So if I exit Enscape in SketchUp, then delete the Geo Location Terrain object, and then run Enscape again, now I'm able to export and upload web standalone without any problem.


    Can you guys please provide a patch for this fix as fast as possible. Because I do need the Geo Location Terrain in my presentation, it shows how my building is situated in the environment.


    On a side note, if I export an EXE, the Geo Location Terrain doesn't seem to be a problem, it's just the Web Standalone that's buggy, the uploading process would slow down significantly around 50%, and when it finally finishes uploading, the web browser does not pop up and nothing happens, and nothing is added under Upload Management. I know the work around is to upload the EXE through Furioo, but that's another service I have to pay for...

    • Official Post

    septembertiger168 , chughes , thank you for the reports - We're aware of an ongoing issue that is currently being resolved internally in that regard, where some users aren't able to generally properly upload Web Standalones or Panoramas to our Cloud. The fix for this should be coming in the next few days.


    It may thus not be directly related to the large object in your scene, but you can still also kindly forward us a feedback report with logs just so we can be very sure that we're not overlooking anything else here, and that you're experiencing the same problem we're busy resolving.


    Last but not least and mostly for your information you can also check out our technical limitations (including a 500mb file size cap) in regards to web standalones here:

    https://learn.enscape3d.com/bl…alone-export/#limitations


    I appreciate it and thank you in advance for your cooperation too.

  • Hi Demian - Any news on getting the standalone upload error working? - It stopped working on revit 2023 and 2024 around 10 days ago........my clients love it and are really frustrated as they are really used to reviewing their designs with the web standalone. Many thanks.


    Matt.

  • Hello

    I am truly desperate.
    Please bare with me as english is not my first language, and i am not really at ease with computer vocabulary.


    So here is the problem : i can't upload the panorama to my enscape account.

    I am indeed connected, everything is fine, and when i try to upload it, the software tells me there's and error. And that's it.


    So i tried closing the software and rerun it, then i tried turning on and off my computer, but nothing works. ;(;(;(


    I don't know what the problem seems to be.

    Does anyone have an idea on what could be the problem ? I would love to be able to show panoramas to my clients.


    I have Enscape 3.5, if that can help.


    Thanks in advence


    Camille

    • Official Post

    Hi Demian - Any news on getting the standalone upload error working? - It stopped working on revit 2023 and 2024 around 10 days ago........my clients love it and are really frustrated as they are really used to reviewing their designs with the web standalone. Many thanks.


    Matt.

    We're very close to providing a hotfix update to also resolve this behavior. I'm sorry of course that you had to experience this until now - I'll let you know here once more after said update has been released as well.

    • Official Post

    I also wanted to share a brief workaround for the time being septembertiger168 , mmmKmmm , Camille :


    You can revert back to Enscape 3.4 which should not cause these issues (Web Standalone/Panorama upload problems) - Plus, after installing 3.4, you can even try to re-install Enscape 3.5 to resolve this behavior entirely already. It's not guaranteed to work all the time but if you have the chance you can give it a try.


    The dedicated update coming soon will also include a fix for this of course, but meanwhile you can go with the solution above.


    You can acquire Enscape 3.4 or below here.

    • Official Post

    i cant opload panorama's so i cant use the QR code to show to my clients .

    i use Sketchup 2023 with the latest Enscape .

    Welcome to our Forum.


    In this case please refer to my previous reply in this thread:

    If anything else comes up in the meantime please let me know as well of course.

  • Demian THX

    I have downloaded it but i lost enscape in sketchup 2023 and can get it back , it has downlaoded , at the end finisch it , but i cant find how i get i in Sketchup 2023 ?

    no enscape any more in Sketchup 2023 :(

    • Official Post

    Demian THX

    I have downloaded it but i lost enscape in sketchup 2023 and can get it back , it has downlaoded , at the end finisch it , but i cant find how i get i in Sketchup 2023 ?

    no enscape any more in Sketchup 2023 :(

    Did you acquire Enscape 3.4.4 and install it accordingly? You should then see Enscape again available in SketchUp 2023 as well, but please make sure to not install any version below 3.4 as SketchUp 2023 was not supported then yet.


    To make sure you can download 3.4.4 directly here again:

    https://enscape-installer.chao…Enscape-3.4.4%2B94564.msi


    If installing this specific previous release does still not work let me know.

  • Hi Demian Gutberlet


    I reverted back to Enscape 3.4.4 and then reinstalled Enscape 3.5 as advised and i could upload my panoramas without issues.



    And today, without any change on my computer, it's not uploading anymore to the cloud.
    The panorama is created without any problem, i am logged in, there's nothing i think of that could explain the issue.


    Do you have any idea ?


    It's really fustrating to have such recuring bugs like that, and wasting so much time trying to find a solution.


    • Official Post

    Camille , just like Demian mentioned in his original response, unfortunately there's no guarantee for the fix to work for now. Please try reverting back to Enscape 3.4.4 to upload your Web Standalones, if that's the only version it works with for you - until we release the hotfix.