Continuous movement after syncing

REMINDER! If you encounter any issues with Enscape (e.g. crashes, installation problems) or your subscription please reach out to our dedicated support team directly through the Help Center or by using the Support button as detailed HERE! Thank you for your understanding.
  • Hi Enscape team,


    I'm experiencing an issue with Enscape which could be related to syncing with central models. In Revit 2018 and sometimes in Revit 2017, after syncing with central, the Enscape model will update and then start moving on its own in one direction. Sometimes the sun will cycle as if the daytime key is being pressed. This happens often when syncing but not every time. I have to close Enscape and start the window again to stop Enscape from moving on its own. I do have a 3D spacemouse and a logitech mouse with Logi software, but I don't think that is the cause as I think this happened before I started using that hardware. Let me know if you have any suggestions.


    Thanks!

    • Official Post

    mark8848 , thanks a lot for your post and welcome to our forum! :)


    I'm sorry to hear about this problem - This has been reported before, but we've not been able to reproduce it ourselves just yet to troubleshoot the cause behind this. I've also tried to reproduce it with your description, but still no issues I'm running into.


    In this case, is there any chance you could give me a further detailed instruction regarding how you run into this at times? Don't leave anything out if possible. :) You can of course also gladly send me the corresponding projects as well if you don't run into this with other projects?

  • Hi Demian,


    Unfortunately I cannot share any images or videos or files of the projects I am working on. This happens on different projects and with both Revit 2017 and Revit 2018 so I know its not an issue specific to the files or software. This is happening quite often even with the new 2.5 version. I've recently been noticing it happening when I have enscape open in the background and after a while of working elsewhere, I click back into the Enscape window and it starts moving to one direction (not always the same direction, sometimes to the side, sometimes up) by itself and sometimes the sun cycles as well as if the keys are stuck. I thought it might have been related to my 3D spacemouse but it happens even when it is turned off. Sometimes it happens right when Enscape opens and I have to close and reopen Enscape. I've never had it happen in a exe export or in Rhino so it might be a Revit specific issue.

    Hope that helps, I'll keep updating if I notice any changes.