Asset Library Crashes on Item Placement in Revit 2019

REMINDER! If you encounter any issues with Enscape (e.g. crashes, installation problems) or your subscription please reach out to our dedicated support team directly through the Help Center or by using the Support button as detailed HERE! Thank you for your understanding.
  • Hey Everyone! I have just installed the latest release of Enscape v2.4.2.10 and was really excited to start populating our design model with content from the asset library. From launching the Asset Library tool in Revit I'm presented with options and make a selection for a specific tree that peaks my eye............ and 15 minutes later I'm still waiting able to write this post while already experiencing 2 Revit crashes previously when attempting to do the same process. Each time I tried a different asset from the library but came up with the same result.... revit crashing. Please let me know if you have some ideas on what I could do to resolve.

    My questions:

    • Is this a software compatibility issue?
    • Is this a broken connection with the asset library warehouse that appears to be getting piped in from a 3rd party provider?
    • Is there another add-in running in Revit that could be conflicting with the asset library attempting to communicate with Revit?


    Trying to get some visualizations ready for next Tuesday (3 business days from now) and would love to incorporate some of these items to what we make!

    Your time and consideration is very much appreciated ^^

    • Official Post

    thalvorson , to give you an answer to these questions, it would be very helpful if you could briefly send in a feedback report as described here. This will allow us to have a look at the log files generated by Revit and Enscape to get behind this issue! Please also add your forum name or some other reference in the submission form.


    Thanks a lot in advance.


    Also, our latest release is version 2.5.1. That is probably what you have installed, but you can make very sure that you're up to date by doing the following described here.


    Finally, you could disable the other add-ons which you have installed in Revit itself; it may already help, but we'll receive everything we need to know via the feedback report. :)