Enscape keeps crashing

  • Hallo,


    Recently Enscape started crashing. It never use to happen before. Even when exporting, that, too, crashes. It happens when you start Enscape, it works for a while, then crashes and that causes Enscape and SketchUp to exit. No error messages. I am using a preview version of Enscape though. Not sure if that might be the cause? Version: 2.6.0-preview2+8092

  • Hume , the preview version may be unstable on some systems at the moment. To identity the cause behind this, could you kindly send in a dedicated feedback report as described here? Please also include your forum name in the submission form. This will transfer log files and machine information to us which should give us further clues why Enscape is crashing. :) I suppose, our release version works fine on your machine though?

  • Hallo, thanks for the response! I sent feedback. It there a way to revert back to the release version? To test if it might be something to do with the preview? I am aware the preview versions are unstable, but I guess I like to take chances as no preview version in the past has given me any problems.

  • Thank Carl much appreciated, for in the meantime. I will update if I experience any more crashes also.


    Update: So far so good on the release version. Use to crash easily in the first few moments. But not yet. Will again update later.

  • The 2.6 preview was crashing my scenes quickly also. I'll look into sending the feedback report when I get back in the office. I see a new release version hit the shelves yesterday....I reckon I will give that a go. thanks!

  • To anyone who is experiencing crashes with the preview, kindly always send in a dedicated feedback report as described here. If possible, also add what you did prior to the crashing in the submission form. :)

  • When I get a minute I will try to recreate the crashing I was having so I can submit it. No issues until I tried to export a movie. It would get halfway through and crash on several attempts. I eventually gave up on the movie I was doing. Exteriors worked fine but for some reasons all the interior ones were crashing (which makes no sense to me?)

  • When I get a minute I will try to recreate the crashing I was having so I can submit it. No issues until I tried to export a movie. It would get halfway through and crash on several attempts. I eventually gave up on the movie I was doing. Exteriors worked fine but for some reasons all the interior ones were crashing (which makes no sense to me?)

    Receiving a feedback report would be great! Even if you haven't experienced these crashes in a while, your feedback log files should give us further information as to why Enscape is not functioning as it should.