Enscape crashes Rhino

  • I don't use Enscape + Rhino very often but I have been using it this week and Rhino crashes very often and only when Enscape is running. It often happens when I forgot that Enscape is live updating and I do something intensive and quickly and I guess the live updating struggles and causes Enscape to crash. This is annoying but I can live with only updating Enscape when I'm done making significant changes and then turning live updates on and then off right away. I also have autosave setup everytime I run enscape, not sure if this contributes to the problem. However, I just had Rhino crash a few times in a row upon running Enscape. The Rhino file is not heavy or intensive and I've had it happen in multiple different files with various geometry and materials.


    Rhino:

    Version 6 SR16

    (6.16.19190.7001, 7/9/2019)


    Enscape:

    2.5.3.0-gb04ccb2

    2.5.19204.1337


    Thanks in advance

  • UPDATE:
    I noticed these error messages occurring when Enscape starts and similar ones when Enscape does a live update:


    Command: EnscapeStartCommand

    2019.08.28 12:18:52.275 -07:00 [1] | INFO | Start Enscape ...

    2019.08.28 12:18:54.514 -07:00 [32] | INFO | Starting Enscape

    2019.08.28 12:18:59.184 -07:00 [32] | INFO | Enscape started - elapsed: 4669ms

    2019.08.28 12:19:05.405 -07:00 [1] | WARN | API Error: CreateModelFromGeometry: Invalid parameter (indexBuffer is NULL or indexBufferSize is 0)

    2019.08.28 12:19:05.408 -07:00 [1] | WARN | API Error: AddModelInstance: Model does not exist

    2019.08.28 12:19:05.411 -07:00 [1] | WARN | API Error: CreateModelFromGeometry: Invalid parameter (indexBuffer is NULL or indexBufferSize is 0)

    2019.08.28 12:19:05.414 -07:00 [1] | WARN | API Error: AddModelInstance: Model does not exist

    2019.08.28 12:19:05.417 -07:00 [1] | WARN | API Error: CreateModelFromGeometry: Invalid parameter (indexBuffer is NULL or indexBufferSize is 0)

    2019.08.28 12:19:05.420 -07:00 [1] | WARN | API Error: AddModelInstance: Model does not exist



    any ideas or has anyone had any similar messages?

  • Hey mark8848 , thanks a lot for your post. :)


    In this case, please be so very kind as to submit a feedback report as described here, so that we can troubleshoot the cause behind this issue. Please also include your forum name in the submission form so that we know it's coming from you.


    Thank you again in advance!