Materials don't update when working with worksession

REMINDER! If you encounter any issues with Enscape (e.g. crashes, installation problems) or your subscription please reach out to our dedicated support team directly through the Help Center or by using the Support button as detailed HERE! Thank you for your understanding.
  • Hi, I posted this before.

    If I insert a file into another as a worksession file, the materials don't show up or don't update.

    I have to close rhino, open again my scene, insert again the other file and then they show up correctly.


    To describe more clearly.

    File 1: main model

    File 2: file attached


    If I open file 2 and change a material, then in File 1 i update workession and that material shows up white.




    Please have a look into this. Thanks!

    • Official Post

    There seems to be nothing attached to your reply - feel free to also instead upload the files to wetransfer.com for example and then share the download link afterward if you cannot attach them here due to file size.

  • Hi Demian Gutberlet ,

    I finally got some time to look into this.


    I have two files:

    191018 worksession materials main file.3dm

    Into this one I attach:

    191018 worksession materials test1.3dm


    Then I change the material from 191018 worksession materials test1.3dm into something else - like planks for example.

    I save 191018 worksession materials test1.3dm and I update worksession model in 191018 worksession materials main file.3dm.


    And as you can see in the screenshot the material shows up white instead of planks.


    You can download my test files from here:

    https://my.pcloud.com/publink/…Sdgd0ncf6GuotNmWIYSwDjuok




    Please have a look into this because it is happening all the time. And each time I have to close the main file, open it again and reattach the worksession file for the materials to show up. And this is a major waste of time.


    Please let me know if you are able to replicate this bug.

    Thanks!

    • Official Post

    Bogdan , thanks a lot for the files. We were able to reproduce this behavior accordingly - our developers are still busy with finding a solution and are also analyzing if this can be resolved in general, so thanks for a bit more patience in that regard!