Enscape 2.6 keeps crashing Rhino 6 at loading screen

  • Hey guys,


    My Enscape has beeing crashing my Rhino 6 ever since 2.6 update! What do I do now?! Below are two logs from different crashes. At the loading screen, and after the crash I'll have to restart the computer to reopen Rhino 6 again, otherwise it would not open.



    2020.02.04 21:43:17.281 -05:00 [1] | INFO | Rhino plugin starting...

    2020.02.04 21:43:17.290 -05:00 [1] | INFO | Enscape directory: C:\Users\vista\AppData\Local\Enscape

    2020.02.04 21:43:17.295 -05:00 [1] | INFO | Enscape version: 2.5.3.0-gb04ccb2

    2020.02.04 21:43:17.297 -05:00 [1] | INFO | Rhino version: Rhino 6 SR 19 (6.19.19295.1001)

    2020.02.04 21:43:18.855 -05:00 [7] | INFO | Load Enscape version string from https://api2.enscape3d.com/v2/Release/versions/rhino/latest ...

    2020.02.04 21:43:18.905 -05:00 [1] | INFO | Rhino plugin started.

    2020.02.04 21:43:19.087 -05:00 [7] | INFO | ... finished loading version - elapsed: 230ms

    2020.02.04 21:44:31.865 -05:00 [1] | INFO | Shutting down Rhino plugin

    2020.02.04 21:44:33.027 -05:00 [1] | WARN | CaptureVersion - Version string not valid: 'Version unknown because Enscape is not running'



    also this



    2020.02.06 21:59:31.967 -05:00 [1] | INFO | Rhino plugin starting...

    2020.02.06 21:59:31.977 -05:00 [1] | INFO | Enscape directory: C:\Users\vista\AppData\Local\Programs\Enscape

    2020.02.06 21:59:31.980 -05:00 [1] | INFO | Enscape version: 2.6.2+15363

    2020.02.06 21:59:31.986 -05:00 [1] | INFO | Renderer version: 2.6.2.14-g6f91b68

    2020.02.06 21:59:31.988 -05:00 [1] | INFO | Rhino version: Rhino 6 SR 19 (6.19.19295.1001)

    2020.02.06 21:59:33.821 -05:00 [1] | INFO | Rhino plugin started.

    2020.02.06 21:59:50.712 -05:00 [1] | INFO | Start Enscape ...

    2020.02.06 21:59:50.916 -05:00 [13] | INFO | Starting Enscape

    2020.02.06 21:59:53.434 -05:00 [13] | INFO | Enscape started - elapsed: 2517ms

  • Hi vistatang & welcome to our forums!


    We're sorry to hear you're having issues - please send feedback with all your logfiles using the Feedback button on the Enscape toolbar. This way our support has all the relevent information to troubleshoot your issue.


    Do you happen to have an AMD graphics card in your machine? There's currently a known issue in combination with new AMD drivers and Rhino that may cause a crash like that. We've fixed that for the upcoming 2.7 release already. And in the meantime it should work by rolling back your AMD drivers back to version 19.12.1.


    Hope that helps! :)

  • I have NVIDIA graphic card, and I have sent you the logfiles as requested! Thanks a lot!

  • I have NVIDIA graphic card, and I have sent you the logfiles as requested! Thanks a lot!

    Thank you very much as well - have you already received a reply to the feedback you've sent from our support team? :)