Posts by konstantinosd88

    Hello Enscape team,

    i have encountered a strange issue. Enscape stucks and freezes when loading always at 95% - It also freezes sketchup completely. I have to use the task manager to re-open it and then it does the same. I have tried rebooting, closing all startup programs and opening it in a blank sketchup file.

    I am using a latest alienware laptop with a GTx1060 and until a few days it used to run smoothly and very fast. I have not installed anything at all nor i have updated windows.


    Any help?

    Thank you.

    Hello All,

    again, amazing work with the material editor so far!

    One question to anyone that might know.

    I have been trying to achieve a realistic curtain material but when I place a farbic texture, and then i change its transparency (even to 99%), iin the eenscape viewer it looks like its emissive, or it emits light (glowing to be exact)... It is the only main issue i have with interiors, as i have a quite realistic looking interior and then the curtain ruins it all.

    Any workaround or am I doing something wrong?


    Thank you for the help!

    Simon Weinberger Jonathan Knoefel

    Hi guys,

    the new preview version seems to have fixed the issues. It is even faster in loading it than the stable version.

    The only thing that i would mention is that it "lags" a bit that now, and it it not in the stable version. Maybe its the emissive materials that i had put (not lights). I ll play a bit with it and get back to you.

    Thanks again for the constant support.

    :)

    Jonathan Knoefel

    Hi,

    yes just tried it again. as said before, when i install the stable version, all projects open fine. When i install the preview version (latest) large projects (that have not been created AFTER i installed the preview version) are stuck in the load screen of enscape. If i create a project from scratch (have not done any big file tests) it works fine.


    I have seen that many users have reported this and one of your admins said that you are aware and that it will be ficed in the new stabl;e versions as there is a known issue with large files. Can you confirm this?


    Thank you for your response!

    HI Clemens Musterle my specs are:

    Intel (R) Core(TM) i7-6700K cpu @ 4.00 ghZ 4.00 ghZ

    RAM: 32 gb

    Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 1080


    Jonathan Knoefel - Do you want the whole file? as in a dropbox link with the skp17 file? Please guide me through so I can send you whatever you need.


    The funny thing is that when i open a new SKP file, and i manually copy - paste in place all elements (takes a lot of time) it seems to work fine. As said before - it opens all nely created files but not ones created on the stable version!!



    Thank you guys for your quick response.

    Hi all,


    first of all THANK YOU for the lights - i have already purchased a license but if i had not that would definitely push my to buy one! The reflections are very improved too.


    So i have the following issue:


    When i install a stable version, files from Sketchup work fine - meaning the load quickly relatively to heir size etc.

    When i install the preview version - those files - that have been created when i had the stable version installed - just don't load - i am stuck eternally in the escape start screen.


    If i create a new file from scratch - new design for example and load the preview Enscape version - it just works again...


    Am i missing something here?


    Thank you in advance!!!

    Hello all,

    thank you for this amazing program, it has helped us a lot, especially in fast test renders ! We will be posting some soon.


    We purchased the program a few days ago (Sketchup 2017) and it keeps popping up a notification about a new update.

    Once I go to the extension manager though and try to update it i keep getting the following message:


    "Failed to update Enscape for Sketchup. Unable to read extension Archive."


    I am logged in with my gmail account within the extension manager when i try to update it.


    My pc is brand new,

    windows 10 latest updates

    Nvidia Geforce GTX 1080 and

    8 Cores i7600 k @ 4.00GHz.


    Is there something that can be done or Is there a way to manually download any update and install it in the pluggin directory OR to just run it through the extension manager by uninstalling and reinstalling it - and then providing the lisence again.


    Thank you again,


    It really has game changing potential and i think i speak for all the users that we are really pleased with your hard work and the pace you keep updating the product!