Posts by jenujacob

REMINDER! If you encounter any issues with Enscape (e.g. crashes, installation problems) or your subscription please reach out to our dedicated support team directly through the Help Center or by using the Support button as detailed HERE! Thank you for your understanding.

    okay... jorgensen had posted this in another topic...


    i had the same problem - deleted the enscape folder here

    C:\Users\brj\AppData\Roaming\SketchUp\SketchUp 2017\SketchUp\Plugins



    and the enscape.rb file here

    C:\Users\brj\AppData\Roaming\SketchUp\SketchUp 2017\SketchUp\


    restarted installed enscape again - and now it works.


    I followed the same and voila! it works!!!

    Thanks Jonathan & Jorgensen!!! :)

    Hi Jonathan!

    Thanks for the very quick reply!

    However, i was going through the system requirements for the .NET Framework and Visual C++ and i found this .....

    Windows 7 Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2008 Service Pack 2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows Vista Service Pack 2

    I am using windows 10 x64 bit.... will it work??


    Hi Jonathan!

    Is Enscape listed in the extension manager? - Did you mean under the Extensions tab in System preferences? If yes, then it is listed. See attachment 1.

    Do you have other extensions installed and listed under the "Extensions" ribbon? - I think you are using REVIT terminology for Sketchup. Sketchup 2016 has the Extensions menu bar and that does not show Enscape in it. See attachment 2.

    Maybe the Enscape toolbars are inactive in "View" -> "Toolbar". - There is no Enscape mentioned in the toolbar. See attachment 3.

    How did you perform the installation of Enscape? - I installed it through the Extensions options in Preferences (see again attachment 1)

    hi Kaj,

    I am using Sketchup 2016 (16.1.1449 64-bit). I installed enscape (enscape-1.9.0.403-g355786d). I can see that it has been installed in the system preferences. But, I cannot see the toolbars (even right clicking the menus dont show the enscape tools). Please advice.


    P.s : I have also updated my graphics card to the latest drivers.